Wat jij moet weten over een correcte lichaamshouding

Product type
Total time
Logo Hellofysio

Need more information? Get more details on the site of the provider.

Description

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak gaat u naar de volgende website:

https://hchealth.nl/fysiotherapie/klm/

Stap 1: Kopieer de bovenstaande link en open de website in een nieuw tabblad

Stap 2: Op de pagina kunt u een afspraak maken met uw online HelloFysiotherapeut

Bij HelloFysio zien we regelmatig cliënten met vervelende nek- en rugklachten die komen door een verkeerde lichaamshouding. Herken je dat? Hoe zou het nou zijn als je die klachten kan controleren zodat je in de toekomst geen klachten meer hebt? Vandaag krijg je inzicht in de juiste lichaamshouding en 3 effectieve oefeningen die jou gaan ondersteunen om lichaamsklachten in de toekomst te voorkomen. Als je een toe…

Read the complete description

Frequently asked questions

There are no frequently asked questions yet. If you have any more questions or need help, contact our customer service.

Didn't find what you were looking for? See also: WordPress, SEO, Camera, Javascript, and Hour of Code.

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak gaat u naar de volgende website:

https://hchealth.nl/fysiotherapie/klm/

Stap 1: Kopieer de bovenstaande link en open de website in een nieuw tabblad

Stap 2: Op de pagina kunt u een afspraak maken met uw online HelloFysiotherapeut

Bij HelloFysio zien we regelmatig cliënten met vervelende nek- en rugklachten die komen door een verkeerde lichaamshouding. Herken je dat? Hoe zou het nou zijn als je die klachten kan controleren zodat je in de toekomst geen klachten meer hebt? Vandaag krijg je inzicht in de juiste lichaamshouding en 3 effectieve oefeningen die jou gaan ondersteunen om lichaamsklachten in de toekomst te voorkomen. Als je een toename van pijnklachten krijgt tijdens of na de oefeningen, neem dan even contact met mij op of een van mijn collega fysiotherapeuten. 

Veel cliënten die wij zien, zitten langdurig achter het beeldscherm in een passieve houding met het hoofd naar voren. Daardoor is er een overmatige belasting van de nek en van de rug. En wat ik eigenlijk altijd tegen ze zeg is: duw je borstbeen naar voren. Daardoor krijg je een natuurlijke stand van het hoofd boven de romp. Daardoor worden de rug en de nek het minste belast. Veel cliënten hebben ook in stand een passieve sta-houding. Waarbij ze met hun bekken naar voren hangen en hun hoofd naar voren staat. Dat geeft een enorme balasting in de nek en de rug. Wat ik tegen hun zeg: zorg dat je met je borstbeen naar voren gaat en zoals je ziet komt zijn hoofd al goed boven zijn romp waardoor de belasting op zijn nek en rug veel minder is. 

Hierbij 3 oefeningen die je helpen om je houding te verbeteren.

Oefening 1 - De plank

Je zorgt ervoor dat je rug recht is en je trekt je navel richting je wervelkolom. Deze postitie hou je 30 seconden vast. 

Oefening 2 - Actief je houding corrigeren - Bovenrug stretch

Je staat met je rug,  je enkels en je hoofd tegen de muur aan. Je plaatst beide armen tegen de muur aan en je voelt nu al de rek in je bovenrug. Als je beide armen omhoog beweegt tegen de muur, en ze daar houdt, dan voel je dat de rek hoger in je bovenrug terecht komt. Voel je geen rek? Dan ga je door je knieën. Daardoor vlakt je onderrug af en voel je als het goed is wel de rek die je zou moeten voelen. Houd deze rek 10 seconden aan. 

Oefening 3 - Kin intrekken

Om je houding te corrigeren is het belangrijk om goed bewust te zijn van de postitie van je hoofd. Een oefening om je hoofd te corrigeren, de stand van je hoofd, is het volgende. Je trekt je nek in en houdt deze postitie vast. Je voelt een lichte stretch aan de bovenkant van je nek. Deze lichte stretch houd je 10 seconden vast. 

Deze 3 oefeningen die je gezien hebt zijn dé oefeningen die je kunt doen om je houding te corrigeren en daarmee vervelende klachten te voorkomen.

There are no reviews yet.

    Share your review

    Do you have experience with this video? Submit your review and help other people make the right choice. As a thank you for your effort we will donate $1.- to Stichting Edukans.

    There are no frequently asked questions yet. If you have any more questions or need help, contact our customer service.