E-learning Sterrenkunde

Location type
Level
Logo Etadoro

Need more information? Get more details on the site of the provider.

Description

Wat leer je in deze cursus?

Zwarte gaten, planeten, sterren en de oerknal. Het universum zit vol mysteries. Maar we hebben ook al heel veel ontdekt. In deze cursus neemt wetenschapsjournalist Govert Schilling je mee op reis door het heelal. In 8 lessen maak je kennis met de sterrenbeelden, de planeten, ons Melkwegstelsel en nog veel meer..

Over de trainer Govert Schilling

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij heeft al talloze publicaties over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften op zijn naam staan, o.a. de Volkskrant, BBC Sky at Night, Science en New Scientist. Hij schreef tientallen boeken over allerlei ster…

Read the complete description

Frequently asked questions

There are no frequently asked questions yet. Send an Email to info@springest.com

Didn't find what you were looking for? See also: Coaching.

Wat leer je in deze cursus?

Zwarte gaten, planeten, sterren en de oerknal. Het universum zit vol mysteries. Maar we hebben ook al heel veel ontdekt. In deze cursus neemt wetenschapsjournalist Govert Schilling je mee op reis door het heelal. In 8 lessen maak je kennis met de sterrenbeelden, de planeten, ons Melkwegstelsel en nog veel meer..

Over de trainer Govert Schilling

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij heeft al talloze publicaties over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften op zijn naam staan, o.a. de Volkskrant, BBC Sky at Night, Science en New Scientist. Hij schreef tientallen boeken over allerlei sterrenkundige onderwerpen. Govert wordt regelmatig gevraagd om op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie te geven. Hij verzorgt daarnaast publiekslezingen en cursussen. Bovendien deelt hij zijn grote kennis op de populaire website allesoversterrenkunde.nl, waarvan hij eindredacteur is.

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over de soms mysterieuze wereld van het heelal. Voor nieuwsgierige mensen die benieuwd zijn naar de kosmische wereld waar ze zelf deel van uitmaken.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

1. De kosmos ontraadseld 

We beginnen bij het begin: de geschiedenis van de sterrenkunde. Hoe kwamen we tot ons huidige wereldbeeld? Met welke bekende telescopen deden en doen wetenschappers hun astronomische ontdekkingen? Ontdek het zelf in de eerste les van deze cursus.

2. Thuisraken aan de sterrenhemel

Maak kennis met de bekende en onbekende sterren en sterrenbeelden en leer ze herkennen aan de nachtelijke hemel. Wist je bijvoorbeeld dat je eigen sterrenbeeld op je verjaardag juist niet te zien is...?

3. Maan, zon en aarde 

Vanaf aarde zien we nooit de achterkant van de maan; de zon is eigenlijk een ster; en behalve een zonsverduistering kennen we ook een fenomeen dat bloedmaan genoemd wordt. Dit en nog veel meer kennis over de bekendste hemellichamen vind je in de derde les van deze cursus.

4. Het zonnestelsel

De maan draait om de aarde, en de aarde is een planeet in een baan om de zon. Maar het zonnestelsel bevat nog veel meer boeiende hemellichamen: planeten, manen, ijsdwergen, planetoïden en kometen. Maak in les vier een uitgebreide rondreis door ons zonnestelsel en haar ontstaansgeschiedenis!

5. Het Melkwegstelsel

Op een kraakheldere nacht zijn er met het blote oog al zo een paar duizend sterren te zien. Ontdek hoe sterren ontstaan en wat hun eigenschappen zijn en hoe ze onderdeel vormen van het Melkwegstelsel. Maar dat Melkwegstelsel bevat meer: spiraalarmen, nevels en sterrenhopen. Lees hierover alles in les 5 van deze cursus.

6. De levensloop van sterren

Sterren doorlopen een hele levensloop: van geboorte tot dood. Hoe verloopt dit precies? Hebben lichte sterren eenzelfde levensloop als zware sterren? En welke bizarre objecten ontstaan er op het moment dat een ster aan zijn eind komt? In les 6 vertelt Govert je alles over zware sterren, witte dwergen, zwarte gaten en knipperbollen.

7. Sterrenstelsels en de evolutie van het heelal 

Ons Melkwegstelsel is slechts een van de talloze sterrenstelsels is in een onvoorstelbaar groot heelal. In deze les maak je kennis met andere sterrenstelsels, die óók allemaal stervormingsgebieden, planetenstelsels, exploderende supernova’s en sterrenhopen bevatten. Ook gaan we in op ingewikkelde onderwerpen als de uitdijing van het heelal en de oerknal.

8. Buitenaards leven en andere kosmische raadsels

Hoeveel we ondertrussen ook weten, rondom het heelal en de astronomie blijven er altijd nijpende vraagstukken en onopgeloste mysteries bestaan. Is er leven op Mars (geweest)? Zijn er naast de aarde überhaupt planeten waar leven mogelijk is? En wat is het raadselachtige donkere energie? Kortom: een waardige laatste les van deze boeiende cursus.

Wat heb jij altijd al willen leren?

De verrassende online cursussen van Etadoro zijn gevarieerd en eenvoudig in gebruik. 

Ga naar www.etadoro.nl en en kies het onderwerp waar je altijd al meer over wilde leren! Want nieuwe kennis en vaardigheden opdoen is leuk én het houdt je geest scherp!

There are no reviews yet.

    Share your review

    Do you have experience with this course? Submit your review and help other people make the right choice. As a thank you for your effort we will donate $1.- to Stichting Edukans.

    There are no frequently asked questions yet. Send an Email to info@springest.com