Robotica met Real-Time UML

Product type
Level
Logo Dirksen Opleidingen
Provider rating: starstarstarstar_halfstar_border 7.4 Dirksen Opleidingen has an average rating of 7.4 (out of 44 reviews)

Need more information? Get more details on the site of the provider.

Description

In het kort
Stap met Dirksen in de bijzondere wereld van de robotica! U leert in de praktijkgerichte cursus Robotica een applicatie ontwerpen in een real-time omgeving van de robotica. Dit is niet alleen interessant, maar ook erg leuk! U maakt hierbij gebruik van Unified Modeling Language (UML) en de Asuro Robot praktijkkit. Voordat u met de praktijkkit de applicatie bouwt, ontwerpt u deze eerst op papier met UML. UML is een veelzijdige grafische modelleertaal, waarmee u het hele proces, van probleemstelling tot aan applicatieontwerp en oplossing, beschrijft en vastlegt. U bespaart hiermee tijd en ontwikkelkosten. Bovendien blijft de informatie hiermee goed bewaard, zodat de applicatie eenvou…

Read the complete description

Frequently asked questions

There are no frequently asked questions yet. If you have any more questions or need help, contact our customer service.

In het kort
Stap met Dirksen in de bijzondere wereld van de robotica! U leert in de praktijkgerichte cursus Robotica een applicatie ontwerpen in een real-time omgeving van de robotica. Dit is niet alleen interessant, maar ook erg leuk! U maakt hierbij gebruik van Unified Modeling Language (UML) en de Asuro Robot praktijkkit. Voordat u met de praktijkkit de applicatie bouwt, ontwerpt u deze eerst op papier met UML. UML is een veelzijdige grafische modelleertaal, waarmee u het hele proces, van probleemstelling tot aan applicatieontwerp en oplossing, beschrijft en vastlegt. U bespaart hiermee tijd en ontwikkelkosten. Bovendien blijft de informatie hiermee goed bewaard, zodat de applicatie eenvoudig getest, onderhouden en aangepast kan worden.

De door u ontworpen applicatie beoordeelt uw docent op techniek, inhoud en bijgeleverde rapportage. Zo weet u zeker of u de juiste ontwerpbeslissingen hebt gemaakt!

Voor wie?
Ontwerpers en programmeurs van bijvoorbeeld mechatronische toepassingen, toepassingen van robotica en andere complexe software.

Voorkennis
Dit is een cursus op hbo-niveau en maakt ook onderdeel uit van ons hbo programma Technische informatica met de afstudeerrichting Industriële automatisering. Als voorkennis geldt kennis van programmeren op het niveau van de cursus Programmeren in C++ en kennis van elektronica op het niveau van de cursus Basis elektronicus. Verder enige kennis van de Engelse taal, zodat u bronnen, zoals fora op het internet en internationale vakliteratuur kunt raadplegen.

Programma
De door u ontworpen applicatie beoordeelt uw docent op techniek, inhoud en bijgeleverde rapportage. Zo weet u zeker of u de juiste ontwerpbeslissingen hebt gemaakt!

 • Opbouw Unified Modeling Language
 • Klasse- en objectdiagrammen toepassen
 • OCL toepassen in modelleringswerkzaamheden
 • Use Case diagrammen toepassen en Use case templates opstellen als onderdeel van het ontwerpproces
 • Interactiediagrammen toepassen
 • Toestandsdiagrammen toepassen
 • Component en Deployment diagrammen toepassen
 • Activiteitsdiagrammen toepassen
 • Applicatie en implementatiestadium (casus)
 • Ontwerppatronen toepassen in een iteratief ontwerp
 • Inleiding in de Robotica
 • Praktijkopdracht

Extra's
Bij deze cursus ontvangt u een Asuro Robot praktijkkit, waarmee u een applicatie bouwt. Daarnaast ontvangt u het boek Praktisch UML als begeleidende literatuur, naslagwerk en verdieping. U past in de cursus UML toe om het hele ontwerpproces te beschrijven en vast te leggen.

Studievorm
10 schriftelijke lessen met begeleiding via DirksenPlaza. De praktijkopdracht maakt u onder begeleiding van een docent.

Aanvang
Gehele jaar.

Examen
Deze cursus sluit u af met een praktijkopdracht Robotica met gebruikmaking van UML en de Asuro Robot praktijkkit. Als u hiervoor slaagt, ontvangt u het diploma ' Robotica'.

Cursuskalender
Dirksen Opleidingen heeft weer tal van interessante trainingen binnen de technische ICT en telecommunicatie gepland. Welke dit zijn en wanneer ze starten, ziet u in onze cursuskalender.

There are no reviews yet.

Share your review

Do you have experience with this course? Submit your review and help other people make the right choice. As a thank you for your effort we will donate $1.- to Stichting Edukans.

There are no frequently asked questions yet. If you have any more questions or need help, contact our customer service.